BLOG: Geen Sportgala, wel 180 km Serious Request
28 dec 2016

BLOG: Geen Sportgala, wel 180 km Serious Request

28 dec 2016

Ik sta woensdagochtend op en meteen krijg ik een raar gevoel. De dag van het NOS NOC-NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam vind plaats en ik ben er niet bij. Waarom niet? Ten eerste omdat mijn kids precies op die avond hun kerstdiner op school hadden. Iets wat ik qua voorbereiding daarop absoluut niet uit handen kan en wil geven. En ten tweede dat ik de dag erna ook een andere activiteit had wat de nodige energie van me vroeg. Namelijk de barre tocht van Wezep naar Breda. En jaja uiteraard in de handbike. Een aantal weken geleden werd ik door Chris van den Berg, een handbiker van een ploegje genaamd de Riverside Racers, gevraagd of ik met hen mee wil rijden voor Serious Request. Een rit van maar liefst 180 KM voor een uitermate goed doel. De slogan van het doel was ‘Laat ze niet stikken’.

Donderdag 22 december was het dan zover. Ik heb mijn wekker op 3.45 uur gezet en kleed me aan. Na mijn enigszins snelle ontbijt spring ik in mijn piekfijne nieuwe bus, die ik 2 dagen daarvoor in ontvangst heb mogen nemen van Glashandel Devri, om in het pikkedonker richting Wezep te rijden. Vlak voor aankomst tank ik nog even de bus vol zodat de jongen die mijn bus naar Breda zal rijden niet onderweg nog hoeft te tanken. Na een ruime uur te hebben gereden kom ik aan in Wezep bij Stouwdam Fietsenspecialzaak. Daar is iedereen al in volle gang om ervoor te zorgen dat we rond 06.00 uur kunnen vertrekken. Ik ga nog even naar het toilet en zet mijn fiets uit de bus. Het is nog steeds pikkedonker en dus zet ik al mijn verlichting op de fiets aan. Helaas laat de loco burgemeester het afweten om ons vanwege andere activiteiten het startschot te geven. Tja hij is niet voor niks Loco burgemeester ;-). Door iemand anders worden we wel weggeschoten en zo beginnen we aan onze 180 km lange handbike-rit. Al snel ben ik degene die ervoor moet zorgen dat alle handbikers bij de groep blijven. Een taak die ik overigens graag op me wil nemen hoor. In totaal zijn we met 5 handbikers en 3 fietsers. Na een uur houden we de eerste stop en zijn er een paar die even een pauze nemen. Met Chris en Arjen rijden we kilometers langs het Veluwemeer en stoppen we na ongeveer 1,5 uur in de buurt van Zeewolde. Daar staan de volgauto’s ons op te wachten om de groep te voorzien van eten en drinken. Ook begint de nodige persaandacht op gang te komen.Ik sta een lokale radiozender telefonisch te woord over onze actie en geef een korte update over de reis tot nu toe. Kort daarna krijgen we te horen dat het team van Serious Request ook naar ons op zoek is.. We komen overeen dat we elkaar zullen treffen in de buurt van Amersfoort. In de tussentijd heb ik al op facebook een Live verslag gedaan van onze monsterrit die al door vele van jullie werd opgemerkt en gevolgd. Heel erg gaaf al deze aandacht voor deze geweldige rit met dat geweldige doel. Vlak voordat we Amersfoort in rijden treffen we het team van Serious Request en maken ze van onze tocht heel wat opnames. Uiteindelijk maken we een stop ergens in de buurt van Soest waar we allemaal kort worden geïnterviewd. Bekijk daarvoor de onderstaande video.


Inmiddels is mijn Garmin er mee opgehouden maar heb ik een reserve nog bij me. Ik besluit kort na de stop nog een Live verslag te doen om jullie fans een update te doen. Ok deze wordt weer in grote getale gekeken. Het is voor mij het moment dat ik beslis om jullie de gehele rit op de hoogte te houden van de waanzinnige tocht. Daarnaast gaf het mij ook de energie om kosten wat kost deze rit uit te rijden. In de buurt van Nieuwegein staat verslaggever Rogier Wierkx van handbiken.nl ons op te wachten om ons te fotograferen en te interviewen. Zie hier het artikel.

Na ongeveer 9 uur onderweg te zijn steken we eindelijk de rivier de lek over. Een punt waar ik besefte dat we aan de goede helft van Nederland waren aangekomen en het nu niet lang meer kon duren voordat we in Breda aan zouden komen. We naderen Vianen en ik neem jullie via een Live video weer even mee in onze rit. Uiteindelijk zakken we wat af naar het zuiden waarna we parallel blijven rijden aan de A27. Dit eigenlijk tot aan Breda, Ongeveer 1,5 uur voordat we in Breda aankomen voegt de gehele ploeg weer samen en rijden we zo met z’n allen af op het centrum van Breda. Wauw wat een fantastische ervaring was het toen we daar om 20.45 uur binnen kwamen gereden. Gezellig druk en vooral indrukwekkend. We arriveren net iets te laat om in het Glazen huis ontvangen te worden  maar geven met een voldaan gevoel onze bij elkaar gefietste check van 6000 Euro af aan de organisatie. Het was een fantastische ervaring die ik niet had willen missen. Riverside racers bedankt voor jullie uitnodiging en bedankt dat ik jullie bij mocht staan. Ik vond het een onvergetelijke dag. Jullie kunnen me volgend jaar weer vragen.

Beste mensen dit was mijn laatste blog van dit jaar. Een jaar met hoogtepunten en met dieptepunten. Maar bovenal een jaar waar ik na 6 seizoenen handbiken nog steeds dingen heb geleerd. Met deze wijsheden zal ik me gaan voorbereiden op het aankomende seizoen. Ik hoop dat jullie allemaal heel fijne kerstdagen hebben gehad en wens jullie een fantastisch, gezond en sportief 2017 toe. Tot in 2017. Stay tuned.

Groet,

Tim

 

 

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU