BLOG: Najagen van doelen gaat niet zonder een lach en een traan
25 jul 2017

BLOG: Najagen van doelen gaat niet zonder een lach en een traan

25 jul 2017

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik dik in de voorbereiding op het aankomend WK dat eind augustus en begin september plaatsvindt in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika). Het WK waarover iedereen zegt dat ik die wel ga winnen. Mooi dat ze dat allemaal zeggen. Dat sterkt mij maar tegelijkertijd kan dit ook mijn valkuil zijn. En dat is iets waar ik mezelf voor probeer te beschermen.

Het is natuurlijk heel logisch dat iedereen dit roept. Ik ben nu namelijk bezig aan mijn beste seizoen ooit. De doelen die ik mezelf afgelopen winter heb gesteld, liegen er niet om. Namelijk Nederlands kampioen worden op tijdrit en wegrit, eindzege pakken in het wereldbekerklassement en wereldkampioen worden op de tijdrit. Op de laatste na heb ik al mijn doelen gehaald. Dat is natuurlijk fantastisch. Alleen is het seizoen nog niet geslaagd. Het seizoen is pas geslaagd als ik wereldkampioen ben op de tijdrit. Ik heb nu dus alle reden om nog niet op mijn luie gat te gaan zitten. Dat kan ik overigens ook niet makkelijk😉.

Ik ben nu met alles bezig om een zo goed mogelijke tijdrit in Zuid-Afrika te rijden. Daar moet ik veel voor doen maar ook veel voor laten. Ondanks dat ik dit jaar echt heel veel in Nederland ben geweest merk ik dat ik met mijn gestelde doel veel vraagt van mijn lieve gezin. Ze doen dit overigens met heel veel liefde. Ik zie dat mijn oudste dochter echt groot aan het worden is en merk aan alles dat ze er anders naar kijkt dan mijn twee jongste. Tot mijn grote vreugde gaat ze regelmatig met mij een stuk fietsen. Kortom ze snapt iets meer waar ik mee bezig ben. Om even door te gaan op het laten van dingen. Vrijdag moet ik ze laten gaan. Ik kan niet mee op vakantie. Ze vinden het niet gezellig (ik ook niet) maar begrijpen goed dat ik niet mee kan. Papa moet namelijk wereldkampioen worden zeggen ze. Ze begrijpen het, ze geven me vertrouwen en dat sterkt me ook weer. Eten, trainen, slapen, in de hoogtetent, trainingskamp. Zo zullen de komende weken er voor me uitzien. Op 31 augustus zullen we zien of dit genoeg is geweest om mijn laatst gestelde doel van 2017 te behalen.

Tim

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU