BLOG: Vreugde en verdriet, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar!
27 okt 2017

BLOG: Vreugde en verdriet, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar!

27 okt 2017

Het was 5 september. Na een bijzonder goed WK waarin ik het maximaal haalbare gepresteerd had, kwam ik met een prachtige gouden medaille en regenboogtrui terug in Nederland. Wauw wat een fantastisch gevoel was en is dat nog steeds. Vooral alles wat daarna gebeurde. Een huldiging, de vele ontvangen bossen bloemen, brieven van de koning en de minister van sport. Allemaal stuk voor stuk heel erg bijzonder. Wat keek ik voor het WK al uit naar de periode na het WK. Even lekker met het gezin zijn, even niet moeten trainen en bovenal weer plannen maken voor het seizoen 2018. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat kon nog beter. Inmiddels heb ik weer met mijn team nieuwe plannen gemaakt en is de “to do lijst” weer aardig gevuld. Dit alles voor weer een fantastisch seizoen. Want dat was 2017 toch wel.

De grote vreugde kreeg echter op 5 oktober jongstleden een behoorlijk verdrietige wending. Na een aantal ondergane onderzoeken moesten we ons met z’n allen onverwacht melden in het ziekenhuis. Het betrof onze moeder waar we slecht nieuws over gingen ontvangen. Tijdens de onderzoeken was er een zeldzame tumor in de Keel-neusholte gevonden. Dit bleek kanker te zijn. Dit was een behoorlijke schok voor ons allen natuurlijk. Door het zeer accuraat optreden van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam zaten we de volgende dag al in het naast gelegen Antoni van Leeuwenhoek Instituut. Een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de ziekte kanker. Na een reeks van nieuwe onderzoeken die niet allemaal even prettig waren, hebben ze ons nu mede gedeeld dat middels bestraling en chemo de ziekte naar alle waarschijnlijkheid in de kiem kan worden gesmoord. Volledige garantie heb je natuurlijk nooit maar dit nieuws was voor ons allemaal een reden om positief gestemd te blijven. De komende zeven weken van bestraling en chemotherapie zullen zwaar worden maar ik ben ervan overtuigd dat mijn moeder zich hier doorheen knokt want ze is bijzonder strijdlustig en bovenal positief. Deze afgelopen periode heb ik met eigen ogen kunnen zien van wie ik de positieve instelling heb.

Het is zo ongelooflijk hoe dicht vreugde en verdriet bij elkaar liggen dat het me weer heeft doen beseffen dat je van elke minuut op deze aardbol maximaal moet genieten. Eén gebeurtenis kan het zomaar ineens in de war schoppen. Enjoy every moment and get the max out of it.

Tim

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU