De Digitale Sporter helpt Paralympiër De Vries zijn doelen te bereiken
25 apr 2017

De Digitale Sporter helpt Paralympiër De Vries zijn doelen te bereiken

25 apr 2017

Handbiker Tim de Vries heeft uit handen van Fabrice Pronk een Wahoo KICKR én de Wahoo ELMNT Bolt in ontvangst mogen nemen. De Paralympisch sporter krijgt daarmee de steun toegezegd van dedigitalesporter.nl om zijn sportieve doelstellingen te bereiken.

De KICKR van Wahoo Fitness is de officiële powertrainer die ook gebruikt wordt door wielerploeg Team Sky. Daarnaast is het de eerste smartphone aangestuurde fietstrainer ter wereld. Een directe versterking voor de trainingen van Tim de Vries, die momenteel aan het begin van het seizoen staat. “Ik zie dit absoluut als een toevoeging voor mijn trainingen. Natuurlijk train ik al jaren op een fietstrainer, maar ik ben erg positief over deze trainer. Naast het feit dat ik hem kan koppelen aan mijn Ipad en een fietsrit of bergrit op een bepaald parcours kan simuleren, kan ik hem ook gebruiken zonder wiel. Dat scheelt mij ook slijtagekosten.”

De Vries is van wereldklasse-niveau in zijn categorie handcycling, welke een Paralympische sport is. De KICKR die oorspronkelijk bedoeld is voor de reguliere fietsen, is ook geschikt voor handbikes en geeft daarom ook die categorie sporters een extra mogelijkheid en dimensie om te trainen. “Het maakt het mogelijk om bepaalde parcours thuis al te trainen. Moet je berg op, dan stuurt de KICKR die weerstand aan door middel van de GPS-coördinator. Zo kan er dus goed getraind worden voor bijvoorbeeld de HandbikeBattle, waarin een berg wordt beklommen”, aldus Fabrice Pronk van dedigitalesporter.nl.

Steentje bijdragen aan doelen van Tim
Pronk werd benaderd door zakenrelatie Rosiir met de vraag om topsporter Tim de Vries te ondersteunen met deze fietstrainer. “Wahoo is een innovatief merk dat altijd op zoek is naar enthousiaste mensen die fanatiek zijn op topsport- en op breedtesportniveau. Ik denk dat Tim de ideale persoon is om dat te vertegenwoordigen. Ik ben heel blij dat we als ‘De Digitale Sporter’ ons steentje kunnen bijdragen aan Tim richting zijn topsportdoelen en zijn prestaties”, legt Pronk de keuze voor de ondersteuning van handbiker Tim de Vries uit.

 

 

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU