De Vries kroont zich tot wereldbekerwinnaar in eigen land
03 jul 2017

De Vries kroont zich tot wereldbekerwinnaar in eigen land

03 jul 2017

Afgelopen weekend vond in Emmen de eerste UCI Para-Cycling Road World Cup plaats. Tim de Vries (klasse H5) pakte wederom de overwinningen in de tijdrit én bij de individuele wegwedstrijd. Daarmee eindigde hij als eerste in het klassement en kroonde zich tot wereldbekerwinnaar van dit seizoen. De wereldbekerwedstrijd in Emmen was de derde en laatste van het seizoen. Het para-cyclingseizoen wordt afgesloten in Zuid-Afrika, waar eind augustus de Wereldkampioenschappen plaatsvinden.

De Vries vond het fantastisch om twee keer goud te pakken in eigen land: “Het is geweldig om hier te winnen, zeker omdat de World Cup hier volgend jaar weer gehouden wordt en dan ook nog de wereldkampioenschappen in 2019. Dat geeft extra motivatie om de komende jaren hard te blijven trainen”.

Bondscoach van het Nederlandse team, Eelke van der Wal, was zeer content na drie dagen topsport in Emmen. “Het is knap dat we ons hier vanaf de eerste dag in de strijd konden mengen voor winst in het ploegenklassement. De Verenigde Staten zijn in deze tak van sport redelijk dominant en we konden toch gelijke tred houden. Zij waren met hun sterkste sporters afgereisd, daar konden wij zowel kwalitatief als kwantitatief veel tegenover zetten. Het was goed om te zien dat we in alle disciplines goed mee konden doen” aldus de coach, die Nederlandse sporters in alle verschillende paracycling-disciplines zag excelleren. “Deze wereldbeker bood bovendien een mooie kans om meer sporters een kans te geven om zich te meten met de internationale top. Zodat zij met relatief weinig kosten konden zien waar ze stonden in het mondiale veld. Voor hen en voor onze toppers was het zeker een stimulans dat we hier voor eigen publiek konden rijden. Het is mooi dat de gemeente Emmen en deze organisatie ons de kans bieden deze tak van de wielersport te promoten. En dat we over twee jaar een WK hebben in deze gemeente. Als we dit weekend zelfs maar één sporter met een beperking hebben gestimuleerd om kennis te maken met deze discipline, dan is het al winst.”

Het is de tweede keer voor De Vries dat hij zich wereldbekerwinnaar mag noemen. Eerder deed hij dat al in 2015 als eerste en voorlopig enige Nederlander.

Foto: Gert Bonestroo

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU