Handbiker Tim de Vries tweevoudig Nederlands kampioen
21 jun 2017

Handbiker Tim de Vries tweevoudig Nederlands kampioen

21 jun 2017

Zowel op de NK wegwedstrijd als op het NK tijdrijden heeft Tim de Vries de eerste plek weten te veroveren. De wedstrijden om het Nederlands kampioenschap werden zaterdag 17 juni en woensdag 21 juni gereden in Montferland.

Tijdens de wegwedstrijd was Tim met overmacht de sterkste en mocht zijn rood-wit-blauwe trui weer om de schouders hangen. Tim won deze trui al één keer eerder. Tim eindigde deze middag op vier minuten voorsprong van de nummer twee Johan Reekers.

Tijdens de tijdrit werden de tijden van alle handbikers met een correctie factor berekend die afhankelijk is van de handicap: “Het is fijn ook de tijdrit te winnen. Met de corrigerende factor weet je het maar nooit. Gelukkig heb ik ook deze discipline gewonnen.”, aldus Tim.

“Ik kijk nu uit naar de Worldcup in Emmen. Daar gaat nu de focus op en daar wil ik me heel graag bekronen tot wereldbekerwinnaar”, vervolgt Tim. Het winnen van de wereldbeker lukte hem in 2015 al eens eerder als eerste en vooralsnog enige Nederlander. De wereldbeker in Emmen zal plaatsvinden van 30 juni tot en met 2 juli.

Tip: Tijdens de Worldcup in Emmen kan men op vrijdag eveneens het Paracycling inspiratie netwerk symposium bezoeken:

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU