Tim de Vries verslaat Zanardi en is wereldkampioen
03 sep 2017

Tim de Vries verslaat Zanardi en is wereldkampioen

03 sep 2017

Na een spannende race van 61 kilometer in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg is het Tim de Vries gelukt een gouden plak te behalen tijdens het WK Paracycling. De Nederlanse handbiker klopte voormalig Formule 1-coureur Alesandro Zanardi in de eindsprint en mag zich daarmee wereldkampioen noemen.

Al vroeg in de race wist de Italiaan Diego Colombari te ontsnappen uit het peloton. Het lukte Colombari een voorsprong op te bouwen van bijna twee minuten. Het peloton met onder anderen De Vries, Zanardi en Johan Reekers besefte dat er wat moest gebeuren om Colombari niet verder uit te laten lopen: “We hebben samen met de Portugees Luis Costa en Reekers de achtervolging ingezet. Ook Zanardi (landgenoot van Colombari, red.) zat daarbij. Het gat van bijna twee minuten reden we gezamenlijk in één ruk dicht.”

Vanaf dat moment was de kopgroep, bestaande uit vijf personen, weer compleet. Er volgde een tactisch spel waarin De Vries vooral in het wiel van Zanardi bleef en niet al te veel kopwerk wilde verrichten. In de eindfase kwam de samenwerking tussen beide Nederlanders Johan Reekers en De Vries op gang. “Ik vroeg Johan om op kop te gaan rijden om zo rustig de laatste bocht door te komen. Ikzelf bleef geduldig in het wiel van Zanardi. Op een gegeven moment zette Costa vol aan waarop Johan hem volgde in zijn wiel. En op het moment dat Zanardi buitenom aanzette kon ik binnendoor. Met nog 200 meter te gaan ben ik vol gaan sprinten en met een fietslengte voorsprong kwam ik over de streep.”

De eerste wereldtitel voor De Vries is een feit. “Een fantastische beloning”, aldus de Vinkevener. “Een beloning voor dit seizoen, voor het keiharde werken de afgelopen jaren. En een beloning voor het hele team. Het is nog een beetje onwerkelijk. Ik wist dat ik het kon, het komt er op het juiste moment uit. Het vertrouwen dat iedereen in me heeft gehad, betaalt zich nu uit. Dit is echt een regenboogtrui voor ons allemaal!”

De Vries won twee dagen eerder zilver op de tijdrit tijdens het WK in Zuid-Afrika. Daar moest hij de Italiaan Zanardi met 2,63 seconden voor zich dulden.

Reageer
MEER BERICHTEN
REACTIES

Berichten zijn gesloten.

MENU