BLOG: Nieuwe website

17 oktober 2018

Alweer ruim 2 maanden na mijn succesvolle prolongatie van mijn WK-titel. Wat vliegt de tijd en wat spelen er alweer een hoop dingen betreft het volgende seizoen. Het seizoen waar alles zal draaien om deelname aan de Paralympische Spelen in Tokyo af te dwingen. Mijn 2eSpelen als het op deze manier door blijft gaan.


Na het WK heb ik bewust wat rust ingebouwd zodat ik met mijn gezin lekker vakantie kon vieren en ook mijn 40everjaardag kon vieren in Italië. Een heerlijke vakantie. Na de vakantie stond er nog 1 belangrijke wedstrijd op het programma en dat was de NK in mijn geboortestad Amsterdam. Een bijzonder moment voor mij. In aanloop naar dit NK kampte ik met wat klachten in mijn rug die er ook voor zorgde dat mijn rechterarm niet de kracht had die ik normaal gesproken had. De macht om echt weg te rijden uit de groep had ik simpelweg niet. Vervelend maar inmiddels was ik al in behandeling bij mijn super fysio Jacqueline. De uitslag van het NK was dan ook niet wat ik had gehoopt. Een 3eplek is wat het opleverde en dat was voor mij op dat moment het hoogst haalbare. Mijn eerste bronzen medaille op een NK was het dan weer wel. De klachten zijn inmiddels verminderd maar ik ben nog steeds onder behandeling. Een MRI heeft uitgewezen dat het geen hernia is dus dat is prettig.


De winterperiode is voor mij altijd een periode van thuis alles op orde krijgen (waar je in het seizoen niet aan toe komt), evalueren en plannen voor het komende seizoen. Deze zijn nu in volle gang. Een hoop leuke en motiverende dingen die er staan te gebeuren maar ook weleens keuzes maken die je soms liever niet maakt. Alles in het belang van mijn prestatie uiteraard. Een heel fijne ontwikkeling is dat de kalender voor volgend seizoen al bekend is. Hierdoor kan ik een mooie vroegtijdige planning maken en in alle rust voorbereiden op wat er komen gaat. Het parcours van Tokyo 2020 is inmiddels ook bekend geworden. Dit stelt mij in de gelegenheid om het beste materiaal te bouwen voor de Spelen. Mijn fantastische carbon handbike gaat een vervolg krijgen en deze zal komend seizoen vernieuwd worden. Naast deze vernieuwing zal ik ook wat vernieuwen op fysiek vlak. Op hoogte trainen en rusten is daar één van. Zoals ik al in mijn eerdere nieuwsbrief heb gedeeld zal de samenwerking met de windtunnel in Eindhoven ook standhouden. Deze samenwerking stelt mij in de gelegenheid om al het nieuwe materiaal te testen op aerodynamica. Grote dank gaat dan ook uit naar professor Bert Blocken van de TU Eindhoven. De komende tijd zal ook weer met alle sponsoren geëvalueerd worden.


Ook ben ik bijzonder verheugd om mee te delen dat dit bericht op een volledige nieuwe website te lezen is. Een website die niet mogelijk zou zijn geweest zonder mijn nieuwe partner LOYALS. Een fantastisch mooi en fris bedrijf van Youri Lieberton. Op deze website zal weer heel veel te zien zijn. Ook ben ik daar wederom te boeken voor een motivational speech bij jou of een ander bedrijf.
Al met al een drukke maar vooral leuke periode waarin ik zeker niet stil zit. Wordt allemaal vervolgd.
 
Tim.

 

dpivdcjw4aaxg23.jpg