Handbiker Tim de Vries mist wereldtitel opnieuw op krap vijf seconden

13 september 2019

PERSBERICHT – Paralympisch handbiker Tim de Vries heeft op de wereldkampioenschappen in Emmen zilver veroverd in de tijdrit. Voor het derde jaar op rij zag de Vinkevener een van zijn concurrenten minder dan vijf seconden sneller over de finish rollen. Het goud ging naar de Italiaan Alessandro Zanardi, brons was voor uittredend wereldkampioen Oscar Sanchez uit de Verenigde Staten.
 
Net als de afgelopen twee jaren was het verschil met het goud voor De Vries minimaal. “Het is zuur dat ik opnieuw binnen vijf seconden van de wereldkampioen finish”, zucht de 40-jarige Nederlander. “Het toont wel aan dat ik elke keer beter wordt in tijdrijden; dat ik mee kan met het steeds hogere niveau. Maar het kwartje wil in de tijdritten op een WK nog niet mijn kant in vallen.”
 
Over zijn eigen race door de straten van Emmen kon De Vries alleen maar tevreden zijn. “Ik kan mezelf niks verwijten”, zegt hij door zijn teleurstelling heen. “Ik heb mijn race goed ingedeeld, heb nergens iets laten liggen. Misschien was het wel mijn beste tijdrit ooit.”
 
Wegwedstrijd
Komende zondag verdedigt De Vries zijn wereldtitel in de wegwedstrijd. “Met trots zal ik mijn regenboogtrui dan dragen én proberen te behouden”, lacht hij. De wegwedstrijd over bijna 67 kilometer is het sluitstuk van de WK in Emmen en begint om 17.15 uur voor het stadion van FC Emmen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Brett Florens