Trainingskamp Spanje: “Dit jaar moet alles raak zijn”

15 januari 2020

Nederlands kampioen, wereldkampioen, paralympisch kampioen. Ja, de lat ligt hoog, dus moet alles op zijn plek vallen. Tijdens mijn trainingskamp in Spanje lukte dat perfect! Veel kilometers, veel hoogtemeters en de conclusie is dat ik zelfs iets voor lig op schema. En dat motiveert enorm om elke dag bezig te zijn voor mijn allerbeste prestaties.

Na 9 lange trainingsdagen stopte de teller op 1.138 kilometer, 21.615 hoogtemeters en 52 trainingsuren. Precies waarvoor dit tweede trainingskamp van de winter in Benidorm bedoeld was: heel veel uren maken. Werken aan het duurvermogen en mijn conditie; een goede basis leggen voor het komende seizoen.

Ik had er elke dag enorm zin in. Natuurlijk, samen met mijn trainer Fedor Hes heb ik elke dag gekeken hoe ik de training van de dag ervoor verteerd had en wat er dan op die nieuwe dag mogelijk was. Maar eigenlijk was ik elke dag weer genoeg hersteld om opnieuw de Spaanse bergen in te trekken.

De conclusie na deze voorbereiding in de bergen is simpel: conditioneel ben ik op dit moment beter dan voorgaande jaren op hetzelfde moment. En dat geeft enorm veel vertrouwen. Dit moet ik nu vasthouden en uit gaan bouwen tijdens de komende trainingskampen, zodat ik het seizoen topfit kan beginnen.

Qua voeding, trainingsuren, herstel en mindset was het gewoon een perfect trainingskamp. Samen met het trainingskamp half december heb ik in twee keer anderhalve week enorm veel vooruitgang geboekt. Eigenlijk gaat alles lekker, zoals gepland. Of misschien wel vóór op schema. En dat moet ook, want:

Alles moet dit jaar raak zijn!

Bron: Robin Wubben/ParaWatcher