Swamp Classic: drie overwinningen om mijn jaar te beginnen!

14 februari 2020

Naast een trainingskamp was ik ook in de Verenigde Staten voor de eerste wedstrijd van mijn paralympische seizoen: de Top End Handcycle Race (1-2 februari). Een mooi evenement om mijn jaar mee te beginnen. Vooral een moment om mijn eigen fitheid in een wedstrijd te meten.

De Handcycle Race van de Swamp Classic bestaat uit drie onderdelen: een wegwedstrijd, een tijdrit en een criterium. De eerste twee op zaterdag in de straten van Micanopy, de andere op het racecircuit van de Gainesville Speedway. De wegwedstrijd was zo’n 40 kilometer lang en zo ongeveer halverwege kwam ik samen op kop met de Amerikaan Travis Gaertner. Geen kleine jongen, vorig jaar pakte hij nog brons in de H4-klasse op de WK. In de sprint legde ik hem erop en pakte ik dus de overwinning.

83996655-2895278973885127-1961680708485251072-o.jpg
Tijdrit
De tijdrit was een heel apart verhaal. Na ruim 2 kilometer hoorde ik een sisser. Ja hoor, mijn voorband liep leeg. Ik twijfelde heel even tussen doorgaan of stoppen, maar ik besloot door te rijden zolang de band om mijn velg bleef. Met een beetje voorzichtigheid – ik heb echt de goede stukken van de weg opgezocht – haalde ik de finish na 15 kilometer. Met een mooi gemiddelde (36 km/h) en een goed vermogen kwam ik over de streep. Weer gewonnen!
 
Een dag later was ik op het racecircuit in Gainesville ook de beste. 25 minuten volle bak op een afgesloten circuit. Ook hier was Travis mijn grote uitdager en ook nu was ik de beste in de sprint. Natuurlijk ben ik blij met de drie overwinningen, maar vooral ook met de waarden die mijn wattagemeter na afloop aangaf. Ik heb de mannen uit de H4-klasse bij kunnen houden én verslaan; dat is enorm hoopvol voor de rest van het jaar!

Bron: Robin Wubben/ParaWatcher